Aktualności


fb youtube flickr pinterest instagram logo

Otwórz panel społecznościowy
Dzień Otwarty
XIX edycja Wojewódzkiego Turnieju o Tytuł „Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik”
Niepodległa jest dla wszystkich
Pokaz umiejętności zawodowych uczniów klas pierwszych
Fabryka Piernika
Szpetnar Cup

ZSP2 oferta 2024 2025 baner

Próbny egzamin zawodowy

probny zawodowy 2018W dniu 2 marca 2018 roku grupa II z klasy III TŻ przystąpiła do próbnego egzaminu zawodowego z kwalifikacji T.06 Sporządzanie potraw i napojów.

W czasie dwóch godzin uczniowie mieli wykonać dwa zestawy potraw składające się z : roladki z kurczaka w sosie śliwkowym oraz kulek ziemniaczanych.

Ocenie podlegały następujące rezultaty:
- roladka z kurczaka i farsz pieczarkowy
- sos śliwkowy
- kulki z ziemniaków
- właściwy dobór zastawy stołowej
- sposób podania i wyekspediowania potraw
- przebieg procesu produkcyjnego.

Najlepiej z egzaminem praktycznym poradziła sobie Marszała Patrycja, która zaliczyła go na 98%.

EB Dark Mode