Aktualności
Dzień Otwarty
„Pierwsze kroki w zawodzie”
XVI edycja Wojewódzkiego Turnieju o Tytuł „Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik”
Fabryka Piernika
Szpetnar Cup
Przy deserze o Niepodległej

Młodzież naszej szkoły na spotkaniu Pokoleń w Kopytowej

kopytowa 2019Uczennice klasy III TŻ Dominika Kolasa i II SB Wiktoria Buczek obsługiwały stoisko z przygotowanymi potrawami na Spotkaniu Pokoleń „Smaki dawniej i dziś, ginące zawody”.

Uczniowie klasy III TŻ na pracowni gastronomicznej przygotowali mini desery, które cieszyły się dużym powodzeniem. Wiktoria z Dominiką przygotowały smalec z białej fasoli, pastę z pieczonej dyni oraz babeczki wytrawne. Zmierzyły się w ten sposób z potrawami, które przygotowywały gospodynie dawniej. A były to; gołąbki z ziemniakami, smalec ze skwarkami, studzienina wieprzowa, żur, bigos, proziaki. Wzięły również udział w prezentacji rzemieślników wykonujących ginące zawody tj. koronkarka, rzeźbiarz oraz garncarz. Była to fajna przygoda w przeszłość oraz okazja do zaprezentowania naszej szkoły i umiejętności naszych uczniów.

Dziennik elektroniczny

idziennik logo

W przypadku braku możliwości zalogowanie się na indywidualne konto iDziennika, proszę zapoznać się z tymi informacjami.

Projekty EFS

PARTNERZY

sklepys

nafta

jagusiakopaczwolczanski

 kieltyka logo

cukiernia ania

m pelczarmaestro

delikatesy z natury

cech

irz logo

dawid nastal

mary kay

malgorzata reich

laura

samborska

kosiek

katrin

Gościmy

Odwiedza nas 131 gości oraz 0 użytkowników.