Dnia 28.04.2016 r. w pracowni gastronomicznej odbyły się zajęcia, na których uczniowie prezentowali typowe potrawy kuchni angielskiej.
Grupa klasy III TŻ pod opieką pani Anny Kustroń przygotowała receptury, które następnie zostały przetłumaczone na język angielski. Młodzież zaprezentowała wykonane potrawy w języku angielskim. Korelacja międzyprzedmiotowa zakończyła się degustacją pysznych brytyjskich potraw. Uczniowie klas gastronomicznych mieli okazję obejrzeć prezentację multimedialną na temat typowych dań kuchni angielskiej przygotowaną przez Łukasza Nowińskiego.
Przyjęcia stron:
I. Dyrektor Szkoły Bogdan Skotnicki
1) poniedziałek 13.00 – 15.00
2) środa 14.00 – 16.00
II. Wicedyrektor Agata Betlej
1) wtorek 14.00 – 16.00
2) piątek 11.00 – 13.00
>>> godziny dostępności nauczycieli
>>> Zmiana numeru telefonu zaufania dla dzieci i młodzieży na 800-12-12-12
>>> mOchrona – nowa aplikacja ochrony rodzicielskiej
>>> dodatkowe zajęcia psychologiczno-pedagogiczne
>>> instrukcja logowania dla rodziców i uczniów
>>> Jak odzyskać login i hasło?
W przypadku braku możliwości zalogowania się na indywidualne konto, należy zapoznać się z tymi informacjami.
wskazówki techniczne dla użytkowników
Realizowane ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego Plus (EFS+)
👉 Edukacja dla przyszłości w Zespole Szkół Ponadpodstawowych Nr 2
Realizowane projekty w ramach ERASMUS+
👉 Zainspiruj do myślenia – zmobilizuj do działania
👉 Ja w Europie – marzenia się spełniają
👉 Europejskie podróże po wiedzę i doświadczenie zawodowe – staże zagraniczne
👉 Stawiamy na zagraniczne doświadczenie zawodowe
👉 Zagraniczny staż = lepsza przyszłość
👉 Międzynarodowa edukacja językowa i cyfrowa nauczycieli kluczem do profesjonalizmu zawodowego
👉 Wzrost kompetencji cyfrowych i językowych = wyższa jakość kształcenia
Odwiedza nas 91 gości oraz 0 użytkowników.