Turniej składał się z dwóch części:
W części teoretycznej, do której był przygotowywany przez panią Alicję Kus, Łukasz zajął 4 miejsce. Natomiast w części praktycznej wykonał okrągły tort obłożony marcepanem, na którym znajdowała się piłka. Marcepanowe figurki przedstawiały głowy maskotek Euro 2012: Slawka i Slavko oraz piłki z napisem „Euro”. Praliny, w kształcie piłek, wykończone były czekoladowymi gwiazdkami oraz glazurą. Ciasteczka bankietowe udekorowane były świeżymi owocami oraz elementami czekoladowymi. Eksponat z karmelu przedstawiał wieniec laurowy jako symbol zwycięstwa.
Do części praktycznej przygotowywany był w Cukierni „Jagusia” przez pana Andrzeja Nycza. Zajął w niej 10 miejsce, natomiast w ogólnej klasyfikacji Łukasz uplasował się na 9 pozycji, dzięki zdobyciu 77 punktów na 100 możliwych.
„W imieniu szkoły chciałabym złożyć serdeczne podziękowania za trud i zaangażowanie, jakie Łukasz włożył w przygotowania do turnieju. Duże podziękowania należą się również panu Andrzejowi Nyczowi za fachowe zaprojektowanie pracy i pomoc w przygotowaniach do części praktycznej. Dziewiąte miejsce to duży sukces zarówno dla szkoły, jak i mój osobisty. Cieszę się, że mogę współpracować z osobą, która wkłada wiele serca i pasji oraz profesjonalnie traktuje to co robi”.
Alicja Kus
W przypadku braku możliwości zalogowanie się na indywidualne konto iDziennika, proszę zapoznać się z tymi informacjami.
Odwiedza nas 53 gości oraz 0 użytkowników.