Rok Szkolny 2011/2012
OFERTA   NA   ROK   2019/2020
Dzień Otwarty
„Pierwsze kroki w zawodzie”
XVI edycja Wojewódzkiego Turnieju o Tytuł „Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik”
Fabryka Piernika
Szpetnar Cup
Przy deserze o Niepodległej
Konkurs kelnerski
XVII Wojewódzki Turniej Fryzjerski

Rok Szkolny 2011/2012

Próbny Egzamin w zawodzie Kucharz Małej Gastronomii

30 maja odbył się próbny egzamin dla uczniów kształcących się w zawodzie kucharz małej gastronomii. Egzamin obejmował etap praktyczny i został przygotowany zgodnie z procedurami OKE.  Uczniowie Dawid Socha, Maciej Pyter i Sławomir Kielar w ciągu 3 godzin musieli wykonać następujące potrawy:

 


  • gulasz wieprzowy w sosie naturalnym,
  • kluski kładzione,
  • surówka z marchwi, selera i jabłka.

Ich pracę oceniali koledzy, którzy wcielili się w rolę egzaminatorów: Marek Baran, Darek Kubit, Konrad Bujak. Było to nowe doświadczenie zarówno dla zdających jak i egzaminatorów.

Celem tego przedsięwzięcia było przybliżenie uczniom sposobu organizacji i przebiegu egzaminu zawodowego. Mieli więc możliwość obserwacji zarówno egzaminowanego, jak i egzaminatora, który komentował czynności ucznia zwracając uwagę m.in. na to, jakie elementy egzaminu podlegają ocenie. Była to ciekawa lekcja, która pozwoliła uczniom oswoić się z nową sytuacją, jaką jest zawodowy egzamin zewnętrzny.

Za przygotowanie egzaminu i jego przebieg odpowiedzialna była P. Agnieszka Gonet.

BRANŻOWA SZKOŁA I STOPNIA 2019/20

branzowa2019

Dziennik elektroniczny

idziennik logo

W przypadku braku możliwości zalogowanie się na indywidualne konto iDziennika, proszę zapoznać się z tymi informacjami.

Projekty EFS

Gościmy

Odwiedza nas 25 gości oraz 0 użytkowników.