Rok Szkolny 2012/2013


fb youtube flickr pinterest instagram logo

Otwórz panel społecznościowy
Dzień Otwarty
XIX edycja Wojewódzkiego Turnieju o Tytuł „Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik”
Niepodległa jest dla wszystkich
Pokaz umiejętności zawodowych uczniów klas pierwszych
Fabryka Piernika
Szpetnar Cup

Rok Szkolny 2012/2013

Zajęcia z pracowni gastronomicznej w świątecznym nastroju

W dniu 19 marca klasa IK/W na zajęciach z pracowni gastronomicznej zorganizowała świąteczne śniadanie. Znalazły się na nim typowe potrawy świąteczne takie jak:

  • Żurek na białej kiełbasie
  • Jajka faszerowane
  • Jajka faszerowane w skorupkach z szczypiorkiem  grzybami
  • Jajka w sosie chrzanowym
  • Sałatka z jaj i kalafiora
  • Śmietnik(Mateusz Kucharski zaproponował tą potrawę, ponieważ w jego
    domu zawsze spożywa się ją oprócz innych potraw)

Gościem honorowym był wychowawca p. Piotr Kosiek, który tradycyjnie
podzielił się jajkiem składając wszystkim życzenia. Zajęcia te
minęły w życzliwym, pogodnym nastroju świątecznym. Opiekunami grupy
byli:

  • p. Halina Szpiłyk
  • p. Agnieszka Gonet

EB Dark Mode