Rok Szkolny 2013/2014


fb youtube flickr pinterest instagram logo

Otwórz panel społecznościowy
Dzień Otwarty
XIX edycja Wojewódzkiego Turnieju o Tytuł „Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik”
Niepodległa jest dla wszystkich
Pokaz umiejętności zawodowych uczniów klas pierwszych
Fabryka Piernika
Szpetnar Cup

Rok Szkolny 2013/2014

Lekcja gastronomii

Nietypowa lekcja technologii gastronomicznej!!!

Dnia 10 września uczniowie klasy III K/W uczestniczyli w nietypowej lekcji zorganizowanej przez nauczyciela przedmiotów gastronomicznych panią Halinę Szpiłyk, która odbyła się w Zakładach Mięsnych ,,Wisłok” w Krośnie. Uczestnicy mieli okazję prześledzić proces technologiczny produkcji wyrobów wędliniarskich. Na miejscu grupą uczniów opiekował się pan Robert Krupa, główny technolog, który był nie tylko przewodnikiem, ale także źródłem wielu ciekawych informacji. Dzięki niemu uczniowie mogli poznać organizację i specyfikę zakładu oraz prześledzić drogę surowca od jego przyjęcia do gotowego wyrobu złożonego w magazynie. Uczniów zainteresowały maszyny i urządzenia służące do wyrobu wędlin, w związku z tym zadawali wiele pytań. Była to nie tylko niezwykła, ale przede wszystkim efektywna lekcja.

 

EB Dark Mode