W dniach 4 i 5 lutego 2016 r. uczniowie klas III TŻ i III K/W zmagali się z zadaniami próbnego praktycznego egzaminu zawodowego z kwalifikacji T.6. - Sporządzanie potraw i napojów.
Po zakończeniu egzaminu uczniowie stwierdzili, że właściwe wykonanie poleceń egzaminacyjnych przysporzyło im wiele trudności. Doszli do wniosku, że powinni optymalnie wykorzystać czas przeznaczony na ćwiczenia w trakcie zajęć praktycznych i solidnie doskonalić umiejętności, aby w trakcie właściwego egzaminu wypaść jak najlepiej. Uzyskanie świadectwa potwierdzającego zdanie egzaminu zawodowego jest bowiem przepustką do ukończenia szkoły i znalezienia pracy w wyuczonym zawodzie.
Egzamin przygotowały i przeprowadziły p. A. Kustroń i p. H. Szpiłyk.
Przyjęcia stron:
I. Dyrektor Szkoły Bogdan Skotnicki
1) poniedziałek 13.00 – 15.00
2) środa 14.00 – 16.00
II. Wicedyrektor Agata Betlej
1) wtorek 14.00 – 16.00
2) piątek 11.00 – 13.00
>>> godziny dostępności nauczycieli
>>> Zmiana numeru telefonu zaufania dla dzieci i młodzieży na 800-12-12-12
>>> mOchrona – nowa aplikacja ochrony rodzicielskiej
>>> dodatkowe zajęcia psychologiczno-pedagogiczne
>>> instrukcja logowania dla rodziców i uczniów
>>> Jak odzyskać login i hasło?
W przypadku braku możliwości zalogowania się na indywidualne konto, należy zapoznać się z tymi informacjami.
wskazówki techniczne dla użytkowników
Realizowane ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego Plus (EFS+)
👉 Edukacja dla przyszłości w Zespole Szkół Ponadpodstawowych Nr 2
Realizowane projekty w ramach ERASMUS+
👉 Zainspiruj do myślenia – zmobilizuj do działania
👉 Ja w Europie – marzenia się spełniają
👉 Europejskie podróże po wiedzę i doświadczenie zawodowe – staże zagraniczne
👉 Stawiamy na zagraniczne doświadczenie zawodowe
👉 Zagraniczny staż = lepsza przyszłość
👉 Międzynarodowa edukacja językowa i cyfrowa nauczycieli kluczem do profesjonalizmu zawodowego
👉 Wzrost kompetencji cyfrowych i językowych = wyższa jakość kształcenia
Odwiedza nas 45 gości oraz 0 użytkowników.